Milyen további szakemberek bevonására lehet még szükség a fogszabályozás során?

Milyen további szakemberek bevonására lehet még szükség a fogszabályozás során?

Mindig izgalmas kihívás és csapatmunka zajlik abban az esetben, amikor részt vesznek más terület szakértői egy fogszabályozó kezelésben.

Az ilyen komplex fogszabályozás során leggyakrabban megbízott szakemberek közé tartozik:

az esztétikai fogorvos

Legtöbb esetben a fogak sorba rendezése a foganyag elvétele nélkül történik. Azonban vannak olyan régebben szerzett sérülések, amelyek a fogszabályozást követően még kisebb, tervezett korrekcióra szorulnak.

Ilyen lehet egy elszíneződött régen gyökérkezelt fog vagy töredezett metszőfogak.
Tekintsd meg Luca és Attila estetét.

a szájsebész szakorvos

Sajnos a felnőtt emberek jelentős részének van valamilyen foghiánya, ez elsősorban a gyermekkorban kihúzott és nem pótolt nagyőrlő fogakat jelenti.
Fogpótlásokhoz, implantátumokhoz történő előkészítéshez a fog felállításra, résnyitásra, rés-zárásra van szükség. Melyet fogszabályozó kezeléssel lehet megoldani.

A sikeres fogszabályozást követően pedig a hiány pótlása egyszerűbb, ideális pozícióba helyezhetőek az implantátumok, a fogművek élettartama szintén megnő.
A meglévő fogakkal történő lenyűgöző rés-zárásról pedig itt olvashatsz. 

a parodontológus

A fogszabályozó kezeléshez több úton kapcsolódik a parodontális terápia.

Egyrészt a harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük a fogágyra ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

Másrészt a már kialakult parodontális folyamatok gyógyításában is hasznos eszköz a fogszabáylozás. A jól megtervezett és kivitelezett fogmozgatás segíti a fogágy szöveteinek (fogíny, csontállomány) regenerációját.

a logopédus

Szánkban óriási erők és ellenerők dolgoznak. Ha ügyelünk ezen erők harmonikus kiegyensúlyozására, (belülről a nyelvünk megfelelően terheli a fogazatunkat, az arcizmaik pedig kívülről biztosítanak tartást,) akkor könnyebbé válik a tiszta, artikulált beszéd és
kialakul a szép mosoly.

A nyelvlökéses nyelés terápia csakis közös munkával képzelhető el hatékonyan, ahol a fogorvos és a logopédus szorosan együttműködnek. Az együttműködés által tartós eredményeket tudunk produkálni a pácienseink legnagyobb örömére.

A mai modern szemlélet szerint a fogszabályozó kezelés sok esetben elengedhetetlen lépése egy komplex kezeléssorozatnak.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.