Felnőttkori fogszabályozás

Válassz személyre szabott felnőttkori fogszabályozó kezeléseink közül, kérj most időpontot!

Felnőttkori fogszabályozás

Sohasem késő belevágni, mert nincs olyan szabálytalan fogsor, amit kitartó munkával ne lehetne helyrehozni.
Aki a felnőtt fogszabályozás mellett dönt, az a saját életminőségének javításába fektet.
Egy gyönyörű mosoly növeli az önbizalmat és akár évekkel megfiatalít. Ezen felül az egészségügyi hozadéka sem elhanyagolható. A torlódott fogakat nehezebb alaposan tisztítani. A fogak sorba állításával azonban könnyen tisztíthatóvá válnak a fogfelszínek, kisebb a szuvasodás és a fogkő képződésnek esélye, így nem gyullad be az íny, nem alakulnak ki fogágy betegségek, ami a fogak kihullásához is vezethet.

A mai modern fogszabályozó készülékeknek köszönhetően egy sor olyan megoldást kínálunk, amely mind egészségügyi szempontból, mind pedig esztétikailag a legkiválóbb eredményt biztosítja. Stúdiónkban elérhető külső vagy belső fogsorívre rögzített és kivehető fogszabályozók is, de az alkalmazott technológia minden esetben a megoldandó problémától függ.

Stúdiónkban a felnőtt fogszabályozásban mi három irányt követünk:

1.

Esztétikai
fogszabályozás

Kozmetikai kezelés: 6-12 hónap alatt elvégezhető ez a kizárólag esztétikai jellegű fogszabályozó kezelés.

2.

Funkcionális fogszabályozás:

Teljes harapás beállítást jelent, teljes esztétikai helyreállítás és hosszú távú stabilitást jelent.

3.

Komplex fogszabályozó kezelések:

Teljes harapás beállítást, preprotetikai fogszabályozást, állkapocsízületi terápiát jelent.

Esztétikai fogszabályozás

Esztétikai (kozmetikai) fogszabályozás során a kezelés fő célja a mosolyesztétika javítása.
Ebbe a csoportba tartoznak azok a fogszabályozó kezelések amikor nincs harapási rendellenesség, vagy olyan igénnyel kerestek fel bennünket, hogy csak az igazán látható fogakat kezeljük és tekintsünk el a teljes funkcionális helyreállítástól. Ilyenkor rövidebb idő (6-12 hónap) alatt elvégezhető a kizárólag esztétikai jellegű fogszabályozó kezelés.

TERMÉSZETES MOSOLY

Az első 4 vagy az első 6 fogadra fókuszálunk, mert ezek a mosolyod meghatározó fogai. Ha rád néznek, mindenki ezt nézi meg először amikor mosolyogsz.

RÖVID KEZELÉSI IDŐ

Az esztétikai fogszabályozásnál arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legnagyobb eredményt érjük el fogaiddal. Azt szeretnénk, hogy a felnőtt fogszabályozás által kapott magabiztosságodat az élet minden területén kamatoztatni tudd!

FEHÉR FOGAK

Az esztétikai eredmény maximalizálása érdekében és, hogy örömöd határtalan legyen, az eredményt utólagos fogfehérítéssel és a fogaid formai kontúrozásával tökéletesítjük, hogy mosolyod még káprázatosabb legyen!

Funkcionális fogszabályozás

A fogszabályozó kezelés célja a esztétikai eredményeken túl a funkcionalitás normalizálása (mint például a megfelelő harapás), hosszú távú stabilitás, ízületi problémák kiküszöbölése, a jelen lévő izomdiszfunkciók normalizálása. A fogaink állapota befolyásolja az egészségünket, a hosszú távon kezeletlen fogproblémák, a torlódott fogak és a rossz harapási forma hajlamosít az ínybetegségek kialakulására, csontpusztulásra, fogszuvasodásra, a fogak rendellenes kopására, fogcsikorgatásra, fejfájásra, és akár állkapocs ízületi problémák is kialakulhatnak.

Orvosi szempontból a funkcionális célok is fontosak, ezek megvalósítása sokszor jóval nehezebb, mint a fogak egymás mellé állítása és így a szép mosoly biztosítása. Az elsődleges cél a korai fogelvesztést okozó tényezők kiiktatása.

Fogszuvasodás megelőzése

Ha a fogak torlódottak, akkor nehezebb őket tisztán tartani és így könnyen szuvasodnak. A fogak sorba állításával biztosítjuk a tisztíthatóságukat és így megakadályozzuk a fogszuvasodás kialakulását.

dentálhigiénés kezelés

Fogágybetegségek megelőzése

Ha rossz a harapás, akkor a rágás során fellépő kóros erőhatások a fogak tartószerkezetének leépülését vonják maguk után, így létrejön a fogágybetegség, más néven fogínysorvadás. A harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük a fogágyra ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

Állkapocs ízületi problémák megelőzése

Az állkapocsízület a nem megfelelő harapás miatt túlterhelődhet és ebből alakulhatnak ki problémák: kattogás,ízületi fájdalom, izomgörcsök, stb. A harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük az állkapocs ízületre ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

Tiszta beszéd

A fogak megfelelő helyzete fontos a hangképzésben is, így a fogszabályozó kezelés a tiszta beszédhez is hozzájárul.

Tökéletes esztétika helyreállítás

Az esztétika ma már nem csak fogesztétikát és ínyesztétikát, hanem arcesztétikát is jelent, és nagyon fontos, hogy teljes mértékben az arcesztétika határozza meg, hogyan tervezzük meg a kezelést.

Komplex felnőtt fogszabályozás

A mai modern szemlélet szerint a fogszabályozó kezelés sok esetben elengedhetetlen lépése egy komplex kezeléssorozatnak. Ilyen esetekben mindig csapatmunka zajlik, amelyben részt vesznek más terület szakértői ( esztétikai fogorvos, szájsebész, vagy parodontológus). Mindig izgalmas kihívás, lenyűgöző eredményekkel.

A komplex fogszabályozó kezelések célja a funkcionalitás normalizálása (mint például a megfelelő harapás), hosszú távú stabilitás, ízületi problémák kiküszöbölése, a fogpótlások helyének megteremtése, a tökéletesen illeszkedő fogpótlás előkészítése (preprotetikai fogszabályozás), kapcsolódó fogbetegségek megelőzése, és mindezek mellett az esztétikus megjelenés elérése.

Fogpótlás helyett fogszabályozás

Egyrészt lehetőség van a hiány melletti bedőlt fogak felállítására, tengelyállásuk korrekciójára. A rágás során ezen fogakra nem megfelelő tengelyirányú erők hanem oldalírányú un. döntögető erők hatnak, így a korai fogelvesztést elkerülve élettartamuk jelentősen megnőhet. Ezen felül a hiány pótlása egyszerűbb, ideális pozícióba helyezhetőek az implantátumok, a fogművek élettartama szintén megnő.

Másrészt a meglévő fogakkal történő rés-zárásokkal, általában fogszabályozási minicsavarok használata mellett, a foghiányokat részben vagy egészben el lehet tüntetni. Így lecsökkenthetjük a szükséges pótlások számát, vagy ha ehhez a feltételek kedvezőek, teljesen megszünthetjük a foghiányokat.

Parodontológia és fogszabályozás

A parodontológiai szakág és a fogszbályozás a modern fogászati szemléletben egyre inkább “partner területté” válnak egymás számára.
A fogszabályozó kezelések több úton kapcsolódnak a parodontális terápiához.

Egyrészt a harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük a fogágyra ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

Másrészt a már kialakult parodontális folyamatok gyógyításában is hasznos eszköz a fogszabályozás. A jól megtervezett és kivitelezett fogmozgatás segíti a fogágy szöveteinek (fogíny, csontállomány) regenerációját.

Harmadrészt a harapás beállításával és a fogakra ható káros erőhatások kiküszöbölésével hosszútávon stabilizálhatóak a parodontológiai folyamatok.

Fogszabályozás kezelési terv

Állkapocsízületi terápia és fogszabályozás

Olyan esetekben amikor az állkapocs ízületi panaszok kialakulásának van fogászati komponense a fogszabályozás a csapat-kezelés része.
  
A foghiányok, harapási rendellenességek, harapás kényszerhelyzetek kimerítik a test kompenzációs képességét, ily módon hozzájárulhatnak az ízületi panaszok kialakulásához esetenként a panaszok fokozódásához.

A fogszabályozó kezelés megkezdése előtt ha szükséges egy ideiglenes sín stabilizálhatja a harapást. Majd ha a tünetek csökkentek, megszűnnek, indulhat a fogszabályozás azzal a céllal, hogy a harapást véglegesítse abban az állcsonti pozícióban, ami test számára ideális egyensúlyi helyzetet jelent.

Mosolyszobrász szolgáltatásaink

Sokféle felnőtt fogszabályozó készülék létezik.  A megfelelő készülék kiválasztásához elengedhetetlen a személyes konzultáció, ahol felmérjük a fogak állapotát és meghatározzuk a kezelés részleteit.

Láthatatlan

A fogak mozgatása során átlátszó , kivehető síneket használunk.

esztétikus önligírozó fogszabályozó

Külső fogszabályozó

A lágy erővel működő készülék használatával lerövídehtető a kezelési idő.

Jelentkezz személyes konzultációnkra!

Ismerd meg a helyes szájápolás környezetbarát alternatíváit, személyre szabott tanácsadással és prémium termékekkel.

Az életreszóló befektetés

A mosolyod az egyik első fizikai jellemző, amelyet mások látnak. Egy gyönyörű mosoly azt üzeni a külvilágnak, hogy igényesen törődsz magaddal.

Milyen volt az együtt töltött idő?

Pácienseink visszajelzései:

Ne habozz Te is belevágni a fogszabályozásba! Nézz szét portfóliónkban.

Szakorvosod:

Dr. Kovács Sarolta fogszabályozó szakorvos

Az orvos és a beteg közti bizalmi kapcsolat az
igazi titkos összetevője egy akár 1-1,5 évig is
tartó, sikeres kezelésnek. Gondos tervezéssel
mindent megteszünk azért, hogy a lehető
legrövidebb idő alatt a legeredményesebb
változást érjük el.
Kezelésről-kezelésre haladva egyre szépül majd a mosolyod, így alig várod majd a következő
alkalmat, hogy újra ellátogass hozzánk!

KS-fogszabalyozas-lathatatlan-fogapolas-szep mosoly-fogszabalyozo studio

Tájékozódj tovább legfrissebb blogcikkeinkből

Kérj időpontot személyes konzultációra

Csak egy üzenet vagy telefonhívás, és mindent megbeszélünk.

Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal

Add meg a nevedet és a telefonszámodat, hogy felhívhassunk

Jelöld meg, hogy mikor hívhatunk

Válaszd ki a napot és az időpontot, amikor nyugodtan beszélhetünk

Készen is vagy, várd a hívásunkat

Hamarosan megkapsz minden segítséget, hogy önfeledten mosolyogj

Bejelentkezés

1.

Elsőként arra kérünk, add meg a személyes adataidat. Olyan telefonszámot írj be, melyen el tudunk érni a kért időpontban.

2.

Gondold át, hogy mikor lenne neked a legalkalmasabb, hogy felhívjunk és megbeszéljük a továbbiakat.

3.

Ne maradj le híreinkről: kérd INGYENES leveleinket a fogszabályozással, szájhigiéniával kapcsolatos akciókkal, tippekkel!

4.

Segíts nekünk azzal, hogy pár mondatban leírod a mosolyoddal, fogaiddal kapcsolatos gondjaidat, amire megoldást szeretnél. Így mi is felkészültebbek leszünk, amikor felhívunk.

5.

A „VISSZAHÍVÁST KÉREK” gombra kattintással elfogadod az ÁSZF-ünket és tudomásul veszed az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Éld meg az élet minden pillanatát gátlások nélkül

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.