fbpx
KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Felnőttkori fogszabályozás

Válassz személyre szabott felnőttkori fogszabályozó kezeléseink közül, kérj most időpontot!

Felnőttkori fogszabályozás

Sohasem késő belevágni, mert nincs olyan szabálytalan fogsor, amit kitartó munkával ne lehetne helyrehozni.
Aki a felnőtt fogszabályozás mellett dönt, az a saját életminőségének javításába fektet.
Egy gyönyörű mosoly növeli az önbizalmat és akár évekkel megfiatalít. Ezen felül az egészségügyi hozadéka sem elhanyagolható. A torlódott fogakat nehezebb alaposan tisztítani. A fogak sorba állításával azonban könnyen tisztíthatóvá válnak a fogfelszínek, kisebb a szuvasodás és a fogkő képződésnek esélye, így nem gyullad be az íny, nem alakulnak ki fogágy betegségek, ami a fogak kihullásához is vezethet.

A mai modern fogszabályozó készülékeknek köszönhetően egy sor olyan megoldást kínálunk, amely mind egészségügyi szempontból, mind pedig esztétikailag a legkiválóbb eredményt biztosítja. Stúdiónkban elérhető külső vagy belső fogsorívre rögzített és kivehető fogszabályozók is, de az alkalmazott technológia minden esetben a megoldandó problémától függ.

Stúdiónkban a felnőtt fogszabályozásban mi három irányt követünk:

1.

Esztétikai
fogszabályozás

Kozmetikai kezelés: 6-12 hónap alatt elvégezhető ez a kizárólag esztétikai jellegű fogszabályozó kezelés.

2.

Funkcionális fogszabályozás:

Teljes harapás beállítást jelent, teljes esztétikai helyreállítás és hosszú távú stabilitást jelent.

3.

Komplex fogszabályozó kezelések:

Teljes harapás beállítást, preprotetikai fogszabályozást, állkapocsízületi terápiát jelent.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Esztétikai fogszabályozás

Esztétikai (kozmetikai) fogszabályozás során a kezelés fő célja a mosolyesztétika javítása.
Ebbe a csoportba tartoznak azok a fogszabályozó kezelések amikor nincs harapási rendellenesség, vagy olyan igénnyel kerestek fel bennünket, hogy csak az igazán látható fogakat kezeljük és tekintsünk el a teljes funkcionális helyreállítástól. Ilyenkor rövidebb idő (6-12 hónap) alatt elvégezhető a kizárólag esztétikai jellegű fogszabályozó kezelés.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

TERMÉSZETES MOSOLY

Az első 4 vagy az első 6 fogadra fókuszálunk, mert ezek a mosolyod meghatározó fogai. Ha rád néznek, mindenki ezt nézi meg először amikor mosolyogsz.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

RÖVID KEZELÉSI IDŐ

Az esztétikai fogszabályozásnál arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legnagyobb eredményt érjük el fogaiddal. Azt szeretnénk, hogy a felnőtt fogszabályozás által kapott magabiztosságodat az élet minden területén kamatoztatni tudd!

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

FEHÉR FOGAK

Az esztétikai eredmény maximalizálása érdekében és, hogy örömöd határtalan legyen, az eredményt utólagos fogfehérítéssel és a fogaid formai kontúrozásával tökéletesítjük, hogy mosolyod még káprázatosabb legyen!

Funkcionális fogszabályozás

A fogszabályozó kezelés célja a esztétikai eredményeken túl a funkcionalitás normalizálása (mint például a megfelelő harapás), hosszú távú stabilitás, ízületi problémák kiküszöbölése, a jelen lévő izomdiszfunkciók normalizálása. A fogaink állapota befolyásolja az egészségünket, a hosszú távon kezeletlen fogproblémák, a torlódott fogak és a rossz harapási forma hajlamosít az ínybetegségek kialakulására, csontpusztulásra, fogszuvasodásra, a fogak rendellenes kopására, fogcsikorgatásra, fejfájásra, és akár állkapocs ízületi problémák is kialakulhatnak.

Orvosi szempontból a funkcionális célok is fontosak, ezek megvalósítása sokszor jóval nehezebb, mint a fogak egymás mellé állítása és így a szép mosoly biztosítása. Az elsődleges cél a korai fogelvesztést okozó tényezők kiiktatása.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Fogszuvasodás megelőzése

Ha a fogak torlódottak, akkor nehezebb őket tisztán tartani és így könnyen szuvasodnak. A fogak sorba állításával biztosítjuk a tisztíthatóságukat és így megakadályozzuk a fogszuvasodás kialakulását.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Fogágybetegségek megelőzése

Ha rossz a harapás, akkor a rágás során fellépő kóros erőhatások a fogak tartószerkezetének leépülését vonják maguk után, így létrejön a fogágybetegség, más néven fogínysorvadás. A harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük a fogágyra ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Állkapocs ízületi problémák megelőzése

Az állkapocsízület a nem megfelelő harapás miatt túlterhelődhet és ebből alakulhatnak ki problémák: kattogás,ízületi fájdalom, izomgörcsök, stb. A harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük az állkapocs ízületre ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Tiszta beszéd

A fogak megfelelő helyzete fontos a hangképzésben is, így a fogszabályozó kezelés a tiszta beszédhez is hozzájárul.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Tökéletes esztétika helyreállítás

Az esztétika ma már nem csak fogesztétikát és ínyesztétikát, hanem arcesztétikát is jelent, és nagyon fontos, hogy teljes mértékben az arcesztétika határozza meg, hogyan tervezzük meg a kezelést.

Komplex felnőtt fogszabályozás

A mai modern szemlélet szerint a fogszabályozó kezelés sok esetben elengedhetetlen lépése egy komplex kezeléssorozatnak. Ilyen esetekben mindig csapatmunka zajlik, amelyben részt vesznek más terület szakértői ( esztétikai fogorvos, szájsebész, vagy parodontológus). Mindig izgalmas kihívás, lenyűgöző eredményekkel.

A komplex fogszabályozó kezelések célja a funkcionalitás normalizálása (mint például a megfelelő harapás), hosszú távú stabilitás, ízületi problémák kiküszöbölése, a fogpótlások helyének megteremtése, a tökéletesen illeszkedő fogpótlás előkészítése (preprotetikai fogszabályozás), kapcsolódó fogbetegségek megelőzése, és mindezek mellett az esztétikus megjelenés elérése.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Fogpótlás helyett fogszabályozás

Egyrészt lehetőség van a hiány melletti bedőlt fogak felállítására, tengelyállásuk korrekciójára. A rágás során ezen fogakra nem megfelelő tengelyirányú erők hanem oldalírányú un. döntögető erők hatnak, így a korai fogelvesztést elkerülve élettartamuk jelentősen megnőhet. Ezen felül a hiány pótlása egyszerűbb, ideális pozícióba helyezhetőek az implantátumok, a fogművek élettartama szintén megnő.

Másrészt a meglévő fogakkal történő rés-zárásokkal, általában fogszabályozási minicsavarok használata mellett, a foghiányokat részben vagy egészben el lehet tüntetni. Így lecsökkenthetjük a szükséges pótlások számát, vagy ha ehhez a feltételek kedvezőek, teljesen megszünthetjük a foghiányokat.

Parodontológia és fogszabályozás

A parodontológiai szakág és a fogszbályozás a modern fogászati szemléletben egyre inkább “partner területté” válnak egymás számára.
A fogszabályozó kezelések több úton kapcsolódnak a parodontális terápiához.

Egyrészt a harapás beállításával biztosítjuk a megfelelő rágást, és megelőzzük a fogágyra ható káros erőhatások által okozott elváltozásokat.

Másrészt a már kialakult parodontális folyamatok gyógyításában is hasznos eszköz a fogszabályozás. A jól megtervezett és kivitelezett fogmozgatás segíti a fogágy szöveteinek (fogíny, csontállomány) regenerációját.

Harmadrészt a harapás beállításával és a fogakra ható káros erőhatások kiküszöbölésével hosszútávon stabilizálhatóak a parodontológiai folyamatok.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas
KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Állkapocsízületi terápia és fogszabályozás

Olyan esetekben amikor az állkapocs ízületi panaszok kialakulásának van fogászati komponense a fogszabályozás a csapat-kezelés része.
  
A foghiányok, harapási rendellenességek, harapás kényszerhelyzetek kimerítik a test kompenzációs képességét, ily módon hozzájárulhatnak az ízületi panaszok kialakulásához esetenként a panaszok fokozódásához.

A fogszabályozó kezelés megkezdése előtt ha szükséges egy ideiglenes sín stabilizálhatja a harapást. Majd ha a tünetek csökkentek, megszűnnek, indulhat a fogszabályozás azzal a céllal, hogy a harapást véglegesítse abban az állcsonti pozícióban, ami test számára ideális egyensúlyi helyzetet jelent.

Mosolyszobrász szolgáltatásaink

Sokféle felnőtt fogszabályozó készülék létezik.  A megfelelő készülék kiválasztásához elengedhetetlen a személyes konzultáció, ahol felmérjük a fogak állapotát és meghatározzuk a kezelés részleteit.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Láthatatlan

A fogak mozgatása során átlátszó , kivehető síneket használunk.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Külső fogszabályozó

A lágy erővel működő készülék használatával lerövídehtető a kezelési idő.

Jelentkezz személyes konzultációnkra!

Ismerd meg a helyes szájápolás környezetbarát alternatíváit, személyre szabott tanácsadással és prémium termékekkel.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Az életreszóló befektetés

A mosolyod az egyik első fizikai jellemző, amelyet mások látnak. Egy gyönyörű mosoly azt üzeni a külvilágnak, hogy igényesen törődsz magaddal.

Milyen volt az együtt töltött idő?

Pácienseink visszajelzései:

Ne habozz Te is belevágni a fogszabályozásba! Nézz szét portfóliónkban.

Szakorvosod:

Dr. Kovács Sarolta fogszabályozó szakorvos

Az orvos és a beteg közti bizalmi kapcsolat az
igazi titkos összetevője egy akár 1-1,5 évig is
tartó, sikeres kezelésnek. Gondos tervezéssel
mindent megteszünk azért, hogy a lehető
legrövidebb idő alatt a legeredményesebb
változást érjük el.
Kezelésről-kezelésre haladva egyre szépül majd a mosolyod, így alig várod majd a következő
alkalmat, hogy újra ellátogass hozzánk!

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Tájékozódj tovább legfrissebb blogcikkeinkből

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Kérj időpontot személyes konzultációra

Csak egy üzenet vagy telefonhívás, és mindent megbeszélünk.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal

Add meg a nevedet és a telefonszámodat, hogy felhívhassunk

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Jelöld meg, hogy mikor hívhatunk

Válaszd ki a napot és az időpontot, amikor nyugodtan beszélhetünk

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Készen is vagy, várd a hívásunkat

Hamarosan megkapsz minden segítséget, hogy önfeledten mosolyogj

Bejelentkezés

1.

Elsőként arra kérünk, add meg a személyes adataidat. Olyan telefonszámot írj be, melyen el tudunk érni a kért időpontban.

2.

Gondold át, hogy mikor lenne neked a legalkalmasabb, hogy felhívjunk és megbeszéljük a továbbiakat.

3.

Ne maradj le híreinkről: kérd INGYENES leveleinket a fogszabályozással, szájhigiéniával kapcsolatos akciókkal, tippekkel!

4.

Segíts nekünk azzal, hogy pár mondatban leírod a mosolyoddal, fogaiddal kapcsolatos gondjaidat, amire megoldást szeretnél. Így mi is felkészültebbek leszünk, amikor felhívunk.

5.

A „VISSZAHÍVÁST KÉREK” gombra kattintással elfogadod az ÁSZF-ünket és tudomásul veszed az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Éld meg az élet minden pillanatát gátlások nélkül

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.