Mi okozza a fogtorlódást felnőttkorban?

Mi okozza a fogtorlódást felnőttkorban?

Miért torlódnak a fogaink? Mi okozza a fogtorlódást?

 

Fogak torlódásának okai felnőttkorban

Általános jelenség, hogy a bölcsességfogak előtörésének ideje nagyjából egybeesik azzal az idővel, amikor felnőttkorban a fogak torlódása súlyosbodik. Viszont a tudományos kutatások bebizonyították, hogy a fog előtörési ereje nem elegendő ahhoz, hogy torlódást okozzon a frontfogak területén.

Jelenlegi álláspont az, hogy a felnőttkori fogtorlódás hátterében mindig több kiváltó ok áll, ezek a tényezők pedig együttesen okozzák a problémát.

Tudnunk kell azt is, hogy a fogak helyzete felnőtt korban – függetlenül a bölcsességfogtól – sem állandó: ahogyan az arc izmai sem egyformán működnek, úgy a fogak elhelyezkedése is változik folyamatosan, kortól, a fogágy állapotától, fogvesztéstől függően. A fogakra folyamatosan erők hatnak: rágóerők, az arcizmaink ereje és a nyelv által közvetített erők.

Mindezekhez hozzácsapódik még a csontozat szerkezete és az esetleges rossz szokások jelenléte: szájlégzés, nyelvlökéses nyelés, ajakszorításos nyelés stb…

Mindebből látható, hogy a fogak torlódásának kialakulása milyen sok tényezőtől függ. Ezért nagyon fontos, hogy a fogszabályozó kezelés során mindezt figyelembe vegyük.

Ha kíváncsi lennél egy gyönyörű mosolyátalakulásra, ahol a fogtorlódás megoldása volt a fő cél:

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.