fbpx

TORLÓDOTT FOGAZAT – Hatással lehet az egészségemre?

TORLÓDOTT FOGAZAT – Hatással lehet az egészségemre?

Horkolás? „Tokás” arcprofil? Helytelen testtartás? Szívbetegségek

Állkapocs ízületi panaszok? 

 

Tisztában kell lennünk azzal, hogy a szabálytalan fogsor – a szabálytalan mosolyon kívül – számos egyéb egészségügyi problémát is okoz. 

Szájüreg 

Elsőként érdemes említeni, hogy a fogtorlódás megnöveli a fogínybetegségek és a fogszuvasodás megjelenésének kockázatát. Ezen felül számos negatív következménnyel is jár. 

Arcesztétika 

A felső frontfogak helyzete határozza meg a felső ajak pozícióját, így pl. befelé dőlt felső metszőfogak negatívan befolyásolják az ajakprofilt. Ezen felül az arcprofil meghatározó eleme az állcsúcs és a mandibula elhelyezkedése. Bizonyos harapási eltérések esetén úgy tűnik, hogy az illetőnek “nincs álla”, illetve nagyon “tokásak” akiknek hátul van a mandibulájuk. 

Funkciós problémák 

A fogazati és a harapási eltérések számos funkciós problémát okoznak mint pl. horkolás, ezzel együtt az alvási apnoé, nyelési problémák, beszédhibák stb… Megdöbbentő lehet, hogy a harapásunk egyértelmű kihatással van magára a testtartásunkra is. 

Általános egészség 

A torlódott fogazatot összefüggésbe hozták az állkapocs ízületi panaszoktól, egészen a szívbetegségek kialakulásáig. Gondoltad volna, hogy a fogazat állapota összefüggésben állhat akár az élettartammal is? 

Pszichológiai vonatkozások 

A fogtorlódás és egyéb harapási eltérések esetén nem csak a kinézet, a fizikai megjelenés a kérdés, hanem az is, hogy hogyan érzed magad. A szép, egészséges és szabályos fogak növelik az önbizalmat és hozzásegítenek egy felszabadultabb élethez. 

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.