Valóban károsítja a fogakat a ragasztott fogszabályozó készülék?

Valóban károsítja a fogakat a ragasztott fogszabályozó készülék?

A közhiedelemmel ellentétben a ragasztott fogszabályozó készülék nem károsítja a fog anyagát.

Laikusok szerint a ragasztó illetve maguk a brackettek foltokat hagynak a fogaink felszínén, amelyek a fogszabályozó készülék eltávolítását követően szembetűnőek és visszafordíthatatlanok lesznek.

Igen, valóban vannak olyan esetek, amikor a fogszabályozás során elszíneződések jelennek meg a fogakon, de ez kizárólag a fogak tisztításán és a helyes szájhigiénén múlik.

Ezért elengedhetetlen a rendszeres dentálhigiénés kezelés a fogszabályozás kezelése alatt és után.


A dentálhigiénikus eltávolítja a képződő fogkövet és ezáltal minimalizálja fogkő által okozott betegségek kialakulásának esélyét, megakadályozza az ínygyulladást okozó baktériumok elszaporodását. Ezenfelül rávilágít a tisztítás szempontjából elhanyagolt területekre is és segít a leghatékonyabb eszköz és módszer kiválasztásában. Tanácsot ad annak helyes használatához a tökéletesen tiszta fogakért. 

A ragasztott készülékek elősegítik a lepedék megtapadását, felhalmozódását.

A lerakodott ételmaradék ideális kiváló táptalajt biztosít a szájüregben található baktériumok számára. Azok szénhidrátok bontása közben savas kémhatású anyagot termelnek. Amikor a szájüreg ph-értéke 5,2-5,7 (kritikus pH) alá csökken, a fogzománcból elkezdenek kioldódni az ásványi anyagok és megindul a fogszuvasodás. Ennek a folyamatnak azonban vannak ún. visszafordítható fázisai is.

Megfelelő odafigyeléssel, technikával és eszközökkel tökéletes tisztán tarthatóak a fogak a kezelés minden fázisában. Rendszeres kontrollal elkerülhető a fogak elszíneződése és szuvasodása.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.