fbpx

Tévhitek a ragasztott fogszabályozóról! – 5 leggyakoribb hiedelem

Tévhitek a ragasztott fogszabályozóról! – 5 leggyakoribb hiedelem

Biztosan benned is sok kérdés felmerül a ragasztott fogszabályozóval kapcsolatban. Íme az 5 leggyakoribb tévhit, amelyet most megválaszolunk.

1.Fogszabályozni csak gyermekkorban érdemes

Függetlenül attól, hogy a kezelés milyen életszakaszban történik, milyen problémát oldunk meg, az elsődleges kezelési cél mindig a páciensek életminőségének javítása. Sohasem késő belevágni, mert nincs olyan szabálytalan fogsor, amit kitartó munkával ne lehetne helyrehozni. Egy tökéletes mosoly növeli az önbizalmat és évekkel megfiatalít.

2.A szabálytalan fogsor mindössze esztétikai problémát okoz

A fogszabályozás nem csupán az esztétikai problémákra jelent megoldást. Egy sor olyan rendellenességet tudunk orvosolni vele amire első körben nem is gondolnánk. Mindezek a harapási eltéresekből erednek. A rossz occlusio okozhat állkapocs izületi kattogást, fájdalmat és ezzel egyidejűleg akár derékfájást is. Hangképzési nehézségeket vagy akár horkolást is eredményez. Ezen felül a torlódott fogsor nehezen tisztítható, ezáltal veszélyeztetjük fogaink épségét.

3.Nem kell változtatni fogmosási szokásainkon fogszabályozó viselésekor

A ragasztott fogszabályozó készülék viselése szigorú szájhigiénét követel, ez azt jelenti, hogy az eddiginél többször kell mosnod a fogad, illetve egy- két kiegészítő tisztító eszközt is használnod kell.
A fogakra ragasztott fogszabályozó, tubusok köré könnyen megtapad a lepedék és a benne lévő baktéruimok. Ezek a későbbiekben károsíthatják a fogzománcot, vagy a fogíny gyulladását okozhatják.

ragasztott fogszabályozó

4.A fogszabályozó kezelés akár azonnal elkezdhető

Az első konzultáción megvizsgáljuk fogaid állapotát, átbeszéljük, mit szeretnél és közösen kiderítjük, hogy a te esetedben milyen kezelés hozza meg a legrövidebb időn belül a legeredményesebb változást.
Sokan nem is tudják, de a fogszabályozó kezelés megkezdésének egyik feltétele az ép fogazat. Problémát jelent minden szuvas fogfelszín, rosszul záródó tömés és fogpótlás, illetve a hiányosan elkészített gyökértömés vagy a lerakódott fogkő is. Ezek orvoslása után vághatunk bele a fogszabályozásba.

5.Kerámia koronával ellátott fogra nem lehet ragasztott fogszabályozót tenni

Korona esetén nincs alapvetően akadály. Azonban fontos a fogpótlások megfelelő stabilitása, illetve, hogy a korona alatti fogcsonk egészséges legyen. A fogszabályozó kezelés idejére célszerű ideiglenes korona felhelyezése.

Van még kérdésed a fogszabályozó kezeléssel kapcsolatban?
Ne habozz feltenni azokat! Keress minket bizalommal! 🙂

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.