A rendszeres dentálhigiénés kezelés fontosabb mint gondolnád!

A rendszeres dentálhigiénés kezelés fontosabb mint gondolnád!

A rendszeres dentálhigiénés kezelés fontosabb mint gondolnád! Általa a legtöbb fogászati probléma elkerülhetővé válik, így segít az egészséges és szép mosoly fenntartásában.

Miért van szükség a rendszeres dentálhigiénés kezelésre?

A képzett és gyakorlott dentálhigiénikus által elvégzett fogtisztítás igen sokat számít a szép és egészséges mosoly fenntartásában. A megfelelő otthoni szájápolás mellett is szükséges a rendszeres professzionális tisztítás, hiszen természetes módon fogkő képződik és ezáltal a fogszuvasodást és ínygyulladást okozó baktériumok is elszaporodhatnak.

Minél hosszabb ideig várunk a fogkő eltávolításával, annál több kárt okozhatunk a fogágynak. Nem mellesleg lehetséges, hogy a beavatkozás is kellemetlenebb lesz. A “rossz” baktériumok károsíthatják mind a fogakat, mind az ínyszövetet. Ínygyulladás akár kis mennyiségű baktériumtelep következtében is kialakulhat, így az íny pirossá, duzzadttá és vérzékennyé válhat. 

Ha a fogak nincsenek megfelelően tisztítva akkor a fent említett ínygyullás alakulhat ki, de akár olyan fogágybetegségek, amelynek következménye a fogvesztés.

Milyen gyakran?


Évente legalább kétszer érdemes felkeresni fogászatunkat professzionális dentálhigiénés kezelés miatt. 

Mi vár rád?

A folyamat sokak számára már jól ismert. Első lépésként egy ultrahangos műszerrel eltávolítjuk az íny feletti és az esetleges íny alatti, számodra láthatatlan azonban nagyobb kárt okozó fogkövet. Ezt követi az intraorális homokfúvás, ami a legapróbb elszíneződéseket is kíméletesen leszedi. Utolsó lépésként pedig egy speciális polírpaszta simává varázsolja a fogfelszíneket.

A tisztítást követően sem vagy elégedett fogszíneddel?

Ha természetesen szép fehér fogakra vágysz, van rá megoldás! Egyeztess dentálhigiénikusunkkal időpontot a biztonságos, rendelői körülmények között végzett professzionális fogfehérítésre.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.