4+1 tipp a tökéletes Invisalign nyaraláshoz

4+1 tipp a tökéletes Invisalign nyaraláshoz

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Újra itt a nyár, ezerrel dübörögnek a fesztiválok, indulnak a nyaralások. 

Mire figyelj ebben az időszakban a fogszabályozód kapcsán?

1. Mindig legyen nálad a síneket tartó dobozod!

 

Nyaraláson, fesztiválon általában felborul a megszokott napi ritmusunk, így az étkezéseink is. Az Invisalign készülékkel teljesen szabadon fogyaszthatunk bármilyen ételt, ráadásul bármikor. Ehhez csupán a síneket kell kivennünk. 

Na de hová tesszük őket? 

A leghigiénikusabb és legbiztonságosabb, ha a tőlünk kapott kis dobozába teszed. A gyorsan szalvétába, papírtörlőbe csomagolt alignerek igen gyakran végzik a kukában. Akár a pincér rámolja le az asztalt amíg mosdóban vagyunk, akár a zsebünkbe, táskába tuszkolt szalvéta egy reflex mozdulattal a szemetesben landol az elfelejtett sínjeiddel együtt. Minden Invisalign tulajdonosnak ismerősek ezek a helyzetek szerintem. Igyekezz mindig a tartó dobozában tárolni a sínjeid!

 

2. Vigyél magaddal extra síneket!

 

Akár az egy hetes nyaralásra is vigyél magaddal extra síneket. Vagy az előző párt, vagy ha már kidobtad, akkor a soron következőt. Ez abban az esetben szuper jól jön, ha esetleg megtörtént veled a fent leírt szituáció.

 

3. Ne felejtsd otthon a kis tisztító csomagod, legyen nálad a fogkeféd!

 

Nyaraláson teljesen megszokott, hogy egész nap sétálunk, kirándulunk, esti bulikba keveredünk. 🙂

Ilyenkor nagyon jól jön, ha nálunk van a szájápolási csomagunk. Így bárhol kényelmesen meg tudod tisztítani a fogaid és szuper friss érzéssel folytatódhat a napod. Igyekezz kizárólag tiszta fogakra feltenni a fogszabályozód. Abban az esetben ha semmilyen lehetőség nincs a fogmosásra, egy alapos öblögetés + fogselymezés is életet menthet, a legközelebbi alkalomig amikor alapos tisztogatásra kerül sor. 

 

4. Figyelj a sínek hordási idejére!

 

Ilyenkor előfordul, hogy a napi 22 óra nem jön össze. Nem nagy tragédia, csupán pár dologra kell következetesen figyelni. Az alvás idejére mindenképpen tedd be a sínjeid, bármilyen későn/korán legyen a lefekvés. 🙂 Napközben igyekezz kizárólag az étkezések idejére kivenni. Amennyiben nem jön össze a napi 22 óra számolj azzal, hogy egy héttel tovább hordod az adott sínpárt.

 

+1 Figyelj a színezett, cukros és alkoholos italokra.

 

Ha néha legurul esetleg egy jeges kávé vagy egy aperol spritz a sínekkel, igyekezz mielőbb fogat mosni. Ilyenkor a síneket is extra alaposan tisztítsd meg, hogy ne maradjon benne/rajta a fogyasztott folyadékból.

KS-Fogszabalyozo-studio-lathatalan-fogszabalyozas

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.