fbpx

Elengedhetetlen az együttműködés logopédussal – Ismérjétek meg Hauptman-Tőkés Antónia Paulát

Elengedhetetlen az együttműködés logopédussal – Ismérjétek meg Hauptman-Tőkés Antónia Paulát

Szánkban óriási erők és ellenerők dolgoznak. Ha ügyelünk ezen erők harmonikus kiegyensúlyozására, (belülről a nyelvünk megfelelően terheli a fogazatunkat, az arcizmaik pedig kívülről biztosítanak tartást,) akkor könnyebbé válik a tiszta, artikulált beszéd és kialakul a szép mosoly.

Korábbi blog cikkünkben már olvashattátok, hogy a komplex fogszabályozás során leggyakrabban megbízott szakemberek közé tartozik a logopédus.

Ismerjétek meg Hauptman-Tőkés Antónia Paula gyógypedagógus-logopédus profilját, nyelvlökéses nyelés terapeutát, aki nem mellesleg life coach, jógaoktató.  

Innovatív, komplex terápia

A szájkörüli és a szájtéren belüli izomegyensúly visszaállításában, a helyes nyelés automatizálásában, a testtudat és a megfelelő tartás fejlesztésében, a helyes nyugalmi- és beszédlégzés kialakításában logopédus nyújthat segítséget. 

Az emberre holisztikusan érdemes tekintenünk. 

A gyakorlati tapasztalataim szerint a nyeléskorrekcióra szoruló pácienseknél gyakoriak a tartáshibák: helytelen fejtartás, aszimmetrikus testtartás, kötött vállöv, hanyag tartás. Annak érdekében, hogy a nyeléskorrekció tartós maradjon Buteyko légzésterápiás és jógaoktatói tapasztalataimat is beépítem a terápiába. 

Természetemből és hozzáállásomból fakadóan megpróbálom a komoly és összpontosított munkavégzés mellett a jó kedélyű, pozitív és barátságos hangulatot erősíteni, megkönnyítve ezzel a fejlődést. 

A funkció átalakítja a struktúrát – a struktúra átalakítja a funkciót.

Amennyiben ez az egyensúly eltolódik, olyan nyomásviszonyok alakulhatnak ki, melyek a
fogakat nem a megfelelő irányba terelik, vagy a fogívet elferdíthetik. Ilyenkor gyakran
fogszabályozó készülékekkel avatkozunk bele a struktúrába. Ha a funkciót, azaz a
nyelvmozgást nem változtatjuk meg, a nyelv a szépen sorba rendezett fogakat a régi, vagy
azt megközelítő irányba terelheti. Ennek elkerülése érdekében érdemes a fogszabályozással
párhuzamosan nyeléskorrekciós gyakorlatokat is végeznünk.

A nyelvlökéses nyelés terápia csakis team munkában képzelhető el, ahol a fogorvos és a logopédus szorosan együttműködnek. Hiszünk, abban hogy így tartós eredményeket tudunk produkálni a pácienseink legnagyobb örömére.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.