fbpx

Fogszabályozó gumi – Minden, amit az elasztikus gumizásról tudni kell! Folytatás. II.

Fogszabályozó gumi – Minden, amit az elasztikus gumizásról tudni kell! Folytatás. II.

Hogyan használd?

 

A bizonyos kezelési fázisoknak megfelelően különböző alakzatokban, különböző átmérőjű gumigyűrűket használunk. Mindig a fogszabályozó orvos által előírt ideig és formában használd. Hallhattad már a  háromszög vagy box gumihúzás kifejezéseket?

3 nagyon fontos dolog van a gumihúzással kapcsolatban:

1. Neked kell, beraknod hordanod őket. NEKED!:)

Az első pár napban enyhe kellemetlenséget okozhat, ugyanúgy mint az ívek aktiválása vagy az új sínek használata utáni pár nap. Viszont, amennyiben kitartóan hordod, simán hozzá lehet szokni. Az elején nehezebb lehet beakasztani a megfelelő helyre, lepattan, lecsúszik. Mindez csak gyakorlás kérdése.

2. Az orvosi előírásnak megfelelően (leggyakrabban egész nap!!) viselned kell. Miért?

A fogmozgás során a gyökér körülötti csontszövet átépül. Ehhez a folyamathoz viszont állandó erőbehatásra van szükség. Ezért nem működik, ha csak éjszakára teszed be, vagy egy nap hordod aztán két napig nem.
Az étkezések és fogmosás idejére javasolt csak kivenni.

3. Megfelelő alakzatban hordani.

Az időpontod végén kérlek mindig győződj meg róla, hogy tudod melyik fogról hová kell akasztani. Javaslom, hogy fényképezzétek le, jegyezzétek meg a csomagoláson feltüntetett állatot vagy méretét! 

Honnan látja a fogszabályozó orvos, hogy nem hordtad?

 

Egyszerűen onnan, hogy a következő alkalomig nem történik meg amit az orvos eltervezett. Ezáltal elnyúlik a kezelés időtartama. Szoktam mondani, hogy egy csapatban vagyunk.
Amennyiben precízen hordod a gumihúzást, hozzájárulsz a dinamikus és gyors kezelésedhez, valamint a szép végeredményhez.

A kezelés teljes ideje alatt szükséges hordani?

Ez a harapási eltérés komplexitásától és a kezelési tervben meghatározott kezelési céloktól függ.
Bizonyos esetekben a kezelés teljes ideje vagy legalábbis nagy része alatt hordani kell, máskor bizonyos ívek használatakor, vagy az aligner-ek esetében bizonyos fogak mozgatásakor stb..

Mindegyik tipusú készülék esetében szükséges?

 

Igen. Nem lehet készülékek szerint megúszni. Mivel ez egy kezelési eszköz és módszer, nem lehet kiváltani. Mindegy, hogy rögzített készüléket vagy Invisalign rendszert használunk a fogszabályozás során. Mindkét esetben használjuk ezt a kiegészítő eszközt.Fogszabályozó gumiElolvasom az előző cikket a témában: https://ksfogszabalyozas.hu/fogszabalyozo-gumi/

Van még kérdése a fogszabályozó gumikkal kapcsolatban?
Forduljon hozzánk bizalommal! 🙂

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.