fbpx

Fogszabályozás terhesség alatt? – Semmi akadálya!

Fogszabályozás terhesség alatt? – Semmi akadálya!Gyakran felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e a fogszabályozás terhesség alatt.A várandósság nem befolyásolja lényegesen fogszabályozás folyamatát, azonban a fogszabályozó kezelést kismamák esetében nem kezdjük el, mivel röntgenfelvétel hiányában nincs elegendő információnk, ahhoz hogy biztonságosan el tudjuk kezdeni a kezelést.

Abban az esetben pedig, ha fogszabályozó kezelés megkezdését követően jön az örömhír, akkor nem kell aggódni a kezelés miatt. Sőt bizonyos szempontból még előnyös is a rendszeres fogászati kontroll. 

Fogszabályozás terhesség alatt? – Ezeket kell tudni.

A várandósság ideje alatt fennáll az úgynevezett terhességi ínygyulladás, ami hormonális eredetű. Ilyenkor vérzékenyebb és érzékenyebb az ínye a kismamának, mivel a várandósság ideje alatt a véráramlás 30-40%-kal megnő. Azonban, ha nem kezelik a terhesség alatti súlyosabb ínygyulladást, amit a rossz szájhigiéne okoz, akkor az akár a magzat fejlődésére is kihathat.

Ezt az ínygyulladást fokozhatja a várandósság időszakában fokozott édesség bevitel.
A folyamatos nasizás következtében elszaporodhatnak a rossz baktériumok a szánkban.

Fogszabályozás terhesség alatt? – Előnye is van!

A rendszeres fogszabályozó aktiválásokkor ezt az ínygyulladást is kontrollálni tudjuk, így biztosan nem fog súlyosbodni a helyzet.

A fogszabályozás alatt nálunk rendszeresen ütemezve van a dentálhigiénés kezelés is, mely során alaposan letisztogatjuk a fogakat ezt követően pedig pedig instuáljuk és motiváljuk a kismamát az otthoni szájápolás fontosságáról és jótanácsokkal látjuk el az anyaságot illetően is.

Részletesen átbeszéljük mivel és hogyan kell majd a csecsemő száját és később a gyermek fogacskáit ápolni, illetve felsoroljuk, milyen fontos szabályokat kell betartani anyukaként, hogy minél egészségesebb legyen gyermekünk szája. 

Fogszabályozás terhesség alatt? – Mi történik a szülést követő időszakban?

A születést követően a legfontosabb az, hogy minél többet legyen együtt a baba és a mama, ezért erre az időszakra a készüléket stabilizáljuk. Ezt követően, akkor várjuk vissza az újdonsült anyukát stúdiónkba, mikor már a család is készen áll rá. 

Fogszabályozás terhesség alatt? – Tapasztalatból mondjuk! 🙂

Szerencsére már számos kedves hölgy páciensünk újságolta el nekünk a várandósság örömhírét, ezért erre a csodás időszakra nálunk már egy külön, gondos protokoll van kialakítva. 

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.