fbpx

A felnőttkori fogszabályozás időtartama – Hosszú ideig kell hordanom?

A felnőttkori fogszabályozás időtartama – Hosszú ideig kell hordanom?

A felnőttkori fogszabályozás időtartama sok mindentől függ. Először is, ahhoz, hogy megértsük pontosan mi is történik fogszabályozás során, nem árt egy anatómiai gyorstalpaló. A fogszabályozó célja, hogy a két állkapocs csont harmonikusan érintkezzen, záródjon. A fogaknál látható boltívek megfelelő formájának a kialakítása és a fogak rendellenes növekedésének megszüntetése, javítása.

Ezek az eltérések okozhatnak emésztőrendszeri problémát is azon felül, hogy a szájüreget is bánthatják, fogszuvasodás és fogínygyulladás is előfordulhat. Jelentkezhetnek egyszerre is rendellenességek.

Érdekel a láthatatlan fogszabályozás? Nézz körül az invisalign fogszabályozás oldalunkon és tudj meg többet a témában.

A kezelés bárkinél és bármilyen életkorban elkezdhető. Gyerekkorban a kivehető típus a kedveltebb. Rögzített fogszabályzóval bármely életkorban sikeres lehet a kezelés, még felnőtt korban is. Adódnak esetek, amikor még fogpótlásra is szükség lehet.

Mennyi ideig kell hordanom a fogszabályzót?

Kezdetnél mindenkiben felmerül a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de mennyi a A felnőttkori fogszabályozás időtartama? Meddig kell a készüléket hordani?

Ahogyan a mondás is tartja, ahány ház, annyi szokás. Ez nincs másképp a fogszabályzásnál sem. Nincs általános, bevett időhatár a kezelésre, a válasz, hogy mindenkinél változó. Ezt azonban a vizsgálat végén, a fogszabályzást végző doktor kezelési terve alapján meg is tudjuk.

A pontosabb időtartam meghatározásához szükség van:

  • egy lenyomatvételre,
  • röntgen-felvételekre,
  • valamint jó minőségű fotókra.

Ezek alapján már felállítható a kezelési terv. Majd utána következik a kezelés lépéseinek megbeszélése és a felnőttkori fogszabályozás időtartamának meghatározása.

Fogszabályozás ideje

felnőttkori fogszabályozás időtartama

A felnőttkori fogszabályozás időtartama 2 részből áll. Egyrészt a készülék hordása akkor ér véget, amikor elértük az eredményt, amivel megelégszünk. Ezután sincs vége azonban a teljes kezelésnek. A következő lépést retenciós fázisnak nevezzük, amikor az állapot megtartása a cél. Ilyenkor kivehető készülék használata várható, amelynek hordási ideje várhatóan a kezelés időtartamának kétszerese.

Amennyiben ezt elhagyjuk, a fogak sajnos visszarendeződhetnek a kezelés előtti állapotukra. Egy különleges és örök megoldás lehet az elülső fogak belső felszínére ragasztott ív, ami kívülről nem látható, azonban megfelelőn tartja a fogakat a helyükön.

Legyen az gyerek, vagy felnőtt fogszabályzás, ne az idő legyen a legfontosabb tényező, hanem az, hogy maximális eredményt érjünk el, maradandóan!

Foglaljon hozzám időpontot és a konzultáció alkalmával a kezelési tervet összeállítjuk és kiderül, Önnél, vagy gyermekénél mennyi ideig fog tartani a fogszabályozási folyamat.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.