fbpx

A felnőtt fogszabályozás menete – 3 lépes a tökéletes mosolyig

A felnőtt fogszabályozás menete – 3 lépes a tökéletes mosolyig

#1 Személyes konzultáció

A felnőtt fogszabályozás menete egy személyes konzultációval indul, mely során megismerkedünk, illetve egy átfogó viszgálatot végzünk. Az arc esztétikai vizsgálatával kezdjük, ezután megnézzük a fogak helyzetét, a fogívek alakját, a harapást, a páciens mosolyát. Dinamikus tesztek szükségesek az állkapocs ízületek mozgásának, illetve az arcizmok funkciójának viszgálatához. Szükség esetén röntgenfelvételeket is készítünk.

Az összegyűjtött információk alapján megbeszéljük a kezelési lehetőségeket, bemutatjuk az alkalmazott fogszabályozó készülékekeket. Részletesen elmagyarázzuk a különböző készülékek előnyeit, hátrányait, specifikus tulajdonságait.

Végig kalauzolunk a kezelés lépésein, a kezelés menetén egészen a készülék eltávolításáig, a rentenciós fázis megkezdéséig. Mindent megbeszélünk a szükséges kiegészítő eszközökről, a kezelés stádiumairól, illetve a költségek alkulásáról.

Fogszabályozás menete

Az első találkozás célja, hogy teljes körűen el magyarázunk mindent a felnőtt fogszabályozás menetéről, a várható kezelési időről, a választható fogszabályozó készülékekről és a kezelés költségeiről.

A sikeres kezelés egyik kulcsa a megfelelő együttműködés, ez számomra kiemelten fontos, ezért kérlek, ha megválaszolatlan kérdés maradt benned ne habozz feltenni.

#2 Diagnózis és kezelési terv

Mivel a kezelést elsősorban az arcesztétika határozza meg, ezért arcfotókon vizsgáljuk a szimmetriákat, a profilt, a középarcot, az ajakprofilt stb. 
A fogívek alakját, egymáshoz való viszonyát szájfotókkal dokumentáljuk, a fogívekről lenyomatot is veszünk.


A felnőtt fogszabályozás menete az is mikor a panorámaröntgen-felvételen vizsgáljuk a fogakat, a fogak gyökereit és az állkapocsízületek állapotát. Az oldalirányú koponya-röntgen információval szolgál a frontfogak tengely állásáról, az állcsontok egymáshoz és az archoz viszonyított helyzetéről. 

Bizonyos esetekben CT-felvételt készíttetünk, amelyen három dimenzióban láthatjuk a fogíveket, az állcsontokat illetve az állkapocsízületeket. 

A felnőtt fogszabályozás menetének elengedhetetlen szakasza a tervezés

A tervezés szakasza során elengedhetetlen a minden irányba kiterjedő pontos diagnózis felállítása. Az összegzett adatok alapján elkészítjük a részletes egyéni kezelési tervet, amelyet figyelembe veszi az arc és mosoly esztétikát, a fogazatot és a funkcionálisan jól működő rágószervet.

Az írásos fogszabályozási kezelési tervet e-mailben küldjük. A kezelési terv minden esetben tartalmazza a lehetséges kezelési megoldásokat, a választható készülékek leírását és a pontos árajánlatot valamint a fogszabályozás menetét pontokra szedve.

#3 A készülékek felragasztása/átadása

A felnőtt fogszabályozás menetének egyik fő lépése a fogszabályozó készülékek felhelyezése, amelyet minden esetben megelőz egy professzionális dentálhigiénés kezelése. Ez több szempontból is indokolt, egyrészt a ragasztási technika megköveteli a teljesen tiszta és leszárítható fogfelszíneket, másrészt a fogíny és parodoncium egészsége elengedhetetlen feltétele a fogak mozgatásának.

felnőtt fogszabályozás menete


A fogszabályozók felragasztása egy precíz folyamat. A bracketeket egyenként vagy egy sín segítségével ragasztjuk a fogakra, ezután bekötjük az első fogszabályozó ívet és mindent megmutatunk, megtanítunk a készülékről.

Kész is, ezután négy-hat hetente találkozunk, amikor aktiváljuk a fogszabályozód és irányítjuk a kezelésed.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.