fbpx

Így válassz tudatosan fogkefét!

Így válassz tudatosan fogkefét!

Amennyiben fogkefe vásárlás előtt állsz és fontos számodra az egészséged valamint a környezeted akkor a következő tanácsok biztosan segítségedre lesznek. 


1. Válassz elektromos fogkefét.

Az elektromos fogkefe egy hosszú távú befektetés. Környezetvédelmi szempontból előnye, hogy csak a pótfejet kell a szemetesbe dobnod. Pozitívum, hogy már léteznek olyan variációik is, amelyek növényi alapúak vagy újrahasznosított műanyagból készültek.
Az elektromos fogkefét azoknak ajánljuk inkább, akiknek nem olyan kitartó a kézügyessége, esetleg hajlamosak erősen fogat mosni és nehezen tudja eldönteni melyik fogkefe típus a megfelelő számukra. 
Legtöbbjükben van időzítő és nyomásérzékelő. A pótfej maga kis méretű és puha sörtéjű legyen.

2. Válassz bambusz fogkefét.

Környezetbarát, természetes alapanyagú fogkefe nyele műanyagmentes és biológiailag lebomló, egy gyorsan megújuló anyagból, 100% bambuszból készül. A sörték BPA-mentes Nylonból készülnek, és elérhetőek közepesen kemény illetve puha változatban. Legtöbbjük újrapapír kartonból készült dobozba van csomagolva.

Azt javasoljuk 3 hónap után cseréld le. Ha elhasználódott, a műanyag sörtéket szedd ki egy fogóval, vagy törd le a fejet, a nyelet pedig egyszerűen komposztálhatod.

3. Válassz bükkfa fogkefét.

A fa fogkefe bükkfából készült nyele európai fenntartható erdőgazdálkodásból származik, sörtéi pedig egy hosszúszőrű disznófajta sterilizált, megtisztított sörtéiből vagy Nylonból keszülnek.
A disznósörtés változat megfelelő kezelés és használat mellett akár egy évig is használható, illetve talán az egyetlen fogkefe ami 100%-ban komposztálható.


Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.