Teleröntgen – A fogszabályozás sajátossága

Teleröntgen – A fogszabályozás sajátossága

Az általános fogászati vizsgálathoz és a pontos fogszabályozási kezelési terv elkészítéséhez nélkülözhetetlen a röntgenfelvétel.

A fogszabályozás megkezdése előtt két típusú röntgenfelvételt szoktunk stúdióban, helyben elkészíteni.
Az egyik a panoráma röntgen, amelyen több minden megmutatkozik (szuvasság, gyulladás, stb.), azonban fogszabályozás szempontjából lényeges, hogy az ilyen típusú röntgenfelvételből az  arcszimmetriára lehet következtetni.

A másik az oldalirányú teleröntgen, amit kifejezetten fogszabályozó kezelések megkezdése előtt szokás készíteni.

Mi is az a teleröntgen?

A személyes konzultáció során történő vizsgálatot követően elkészítjük a teleröntgen felvételt. Ez egy oldalirányú felvétel, amelyre azért van szükséges, hogy teljesen megbizonyosodjunk arról hogy a harapási rendellenesség a fogak nem megfelelő viszonyából vagy az állcsontok rossz pozíciójából adódik.

A teleröntgen az arckoponya egészét ábrázolja a homloktól egészen a nyakcsigolyáig.
A tele- előtag pedig arra utal, hogy a röntgensugár nagy távolságból érkezik a “filmre”.A felvétel elkészítése nem jár fájdalommal. Homloknál és a hallójáratnál különböző eszközökkel megtámasztjuk a koponyát a megfelelő pozícióban. A pontos beállítást követően néhány másodperc alatt el is készül a felvétel. Ezen rövid idő alatt, pedig végig mozdulatlanul kell állni.

Stúdiónkban digitális röntgenfelvételt készítünk, ami jelentősen kisebb sugárterheléssel jár, mely a gyermekek esetében kiemelt fontosságú.

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.