Nyelv felöli fogszabályozó

Válassz személyre szabott belső fogszabályozó kezeléseink közül, kérj most időpontot!

EVOLUTION SLT™

Stúdiónkban az EVOLUTION SLT™ Lingual Bracket rendszerét használjuk.

A rugalmas zárszerkezete lehetővé teszi lágy biológiai erők alkalmazását. Ez a kevésbé bonyolult kialakítás erős és hatékony kapcsot hoz létre, egyszerű nyitás és zárás funkcióval.
A rögzített készülék viselése sokak számára kellemetlen, mert látszik. Ez különösen olyan esetben, munkakörökben lehet gátló tényező, ahol elsődleges szempont a kinézet. Nagy örömmel kínálunk láthatatlan alternatívát: belső nyelv felőli egyedileg gyártott fogszabályozó.

 

Miben más a nyelv felöli Lingual fogszabályozó?

TELJESEN LÁTHATATLAN.

A legnagyobb és verhetetlen előnye a belső készüléknek, hogy kívülről teljesen láthatatlan.

LÁTHATÓ VÉGEREDMÉNY MÁR AZ ELSŐ PILLANATTÓL.

A legmodernebb technológia. Minden esetben elkészítik a kívánt végeredmény tervét digitálisan, ez alapján elkészülnek a végeredménynek megfelelő modellek. A kezelés megkezdése előtt lehetőség van megnézni, hogyan fest majd a végeredmény.

EGYEDILEG GYÁRTOTT BRACKETTEK ÉS FOGSZABÁYLOZÓ ÍVEK

A fogak belső, nyelv felőli felszíne igen nagy anatómiai változatosságot mutat. Ez azért fontos, mert amíg a külső készülékek egy meghatározott standard szerint előre gyártottak, a belső készülékek esetén a bracketteket minden esetre egyedileg gyártják annak érekében, hogy tökéletes illeszkedjen a fogak felszínére. Hasonlóan az fogszabályozó íveket is egyedileg gyártják, hajlítják az előre vizualizált végeredmény alapján.

ÖNLIGÍROZÓ TECHNIKA

Az EVOLUTION SLT™ Lingual Bracket önligírozó. A külső aktív önligírozó készülékekhez (link) hasonlóan használjuk az önligírozó techológia összes specifikus adottságát: az fogszabályozó ívet a beépített zár rögzíti a bracketben, lágy és folyamatos erőleadás, kényelmesebb viselet, fájdalommentes, könyebben tisztítható, rövidebb kezelési kontrollok, ezáltal rövidebb a fogorvosi székben töltött idő 🙂 A digitális kezelési tervet a fogkról vett lenyomat, az arcról és mosolyról készült fotók és röntgenfelvételek alapján állítják össze.Ez a digitális modell bemutatja azon mozgások sorozatát, melyeken végig fognak haladni a fogak a kezelés során.

KISSEBB A FOGSZUVASODÁS ÉS AZ ÚN. FEHÉR FOLTOK MEGJELENÉSÉNEK ESÉLYE

A rögzített fogszabályozó viselése nagyon szigorú szájhihiénét követel. Amenyiben nem sikerül tökéletesen tisztán tartani a készüléket és a fogakat azok felszínén a brackettek mellett sajnos igen gyakran megjelennek fehér foltok ( White Spot Lesions WSL). Ezekre a területekre a zománc demineralizációja jellemző, önmagukban még nem nevezhetjük szuvasodásnak, viszont ezek talaján már sokkal könnyebben kialakulnak a szuvas folyamatok. Kutatások szerint a “ fehér foltok” előfordulása külső fogszabályozót viselők körében 13% - 75% között mozog. Egyedileg gyártott lingvál készülékeknél ez az arány 5-ször kissebb. A fogak belső felszínén megjelenő fehér foltok súlyossága 10-szer kissebbnek bizonyult. Az eddigi tudományos bizonyítékok alapján a teljesen személyre szabott lingvál készülékek alacsony kockázatú csoportba tartoznak a fehér foltok megjelenését illetően.

PRECÍZ, SPECIÁLIS FELHELYEZÉS

A kezelés szempontjából elengedhetetlen a brackettek, tappancsok egzakt felragasztása a fogakra. A belső fogszabáylozó esetén minden egyes fogra készítenek egy egyedi ún. Átvivő sapkát, aminek segítségével pontosan a tervezett helyre ragasztható a bracket, sőt a kezelés során bármikor visszaragasztható a tökéletes pozícióba.

Milyen esetekben alkalmazzuk?

A nyelv felőli készülék lehetősége minden olyan esetben felmerül amikor a kezelési eszközünk a rögzített fogszabályozó készülék. Számos tényező befolyásolja, hogy melyiket milyen esetben ajánljuk, alkalmazzuk. Kezelési filozófiám, hogy a „megfelelő eszköz a megfelelő feladathoz” kiválasztása minimalizálja a kezelési időt és maximalizálja a kezelés eredményét. A lényeg az, hogy a fogszabályozó rendszereket mindig az adott fogazati eltérés alapján válaszjuk meg.

Néhány tényező, amely befolyásolja ezt a döntést:

 • A páciens célja és preferenciái
 • A fogazati eltérés jellemzői
 • A fogak torlódásának mértéke
 • Mélyharapás
 • Keresztharapás

Kinek ajánljuk?

 • Ha elsődleges szempont a kinézet
 • Ha a tökéletesen láthatatlan megoldást keresed.
 • Ha munaköröd, beosztásod “nem engedi” a hagyományos készülék viselését, vagy csak egyszerűen nem szeretnéd mindenki tudtára hozni, hogy fogszabályozót viselsz.
 • Ha szereted a hightech megoldásokat.
 • Ha kompromiszzum mentes , igényes megoldást keresel.
  Ha szereted a te igényeidre szabni a dolgokat.
 • Ha a külvilágnak csak a gyönyörű eredményt szeretnéd megmutatni, a készülék viselése
  a te titkod marad.

Fogszabályozó kezelés menete

A sikeres és leggyorsabb fogszabályzó kezelések kulcsa az alapos diagnózis és részletes
kezelési terv. A legmodernebb eszközökkel és technológiákkal dolgozunk, így a fogszabályozás nálunk tényleg csak minimális kellemetlenséggel jár. Mind a kezelési, mind a fogorvosi székben töltött idő olyan rövid, amilyen csak lehet.

Az életreszóló befektetés

A mosolyod az egyik első fizikai jellemző, amelyet mások látnak. Egy gyönyörű mosoly azt üzeni a külvilágnak, hogy igényesen törődsz magaddal.

Milyen volt az együtt töltött idő?

Pácienseink visszajelzései:

Ne habozz Te is belevágni a fogszabályozásba! Nézz szét portfóliónkban.

Szakorvosod:

Dr. Kovács Sarolta fogszabályozó szakorvos

Az orvos és a beteg közti bizalmi kapcsolat az
igazi titkos összetevője egy akár 1-1,5 évig is
tartó, sikeres kezelésnek. Gondos tervezéssel
mindent megteszünk azért, hogy a lehető
legrövidebb idő alatt a legeredményesebb
változást érjük el.
Kezelésről-kezelésre haladva egyre szépül majd a mosolyod, így alig várod majd a következő
alkalmat, hogy újra ellátogass hozzánk!

Tájékozódj tovább legfrissebb blogcikkeinkből

Fogszabályozás Esztergomban

Kéthetente keddenként fogszabályozó szakorvosi ellátás, fogszabályozás Esztergomban a Müller Dentál rendelőjében. A honlapunkon szereplő szolgáltatások mindegyike elérhető az esztergomi rendelőben

Olvass tovább »

Kérj időpontot személyes konzultációra

Csak egy üzenet vagy telefonhívás, és mindent megbeszélünk.

Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal

Add meg a nevedet és a telefonszámodat, hogy felhívhassunk

Jelöld meg, hogy mikor hívhatunk

Válaszd ki a napot és az időpontot, amikor nyugodtan beszélhetünk

Készen is vagy, várd a hívásunkat

Hamarosan megkapsz minden segítséget, hogy önfeledten mosolyogj

Bejelentkezés

1.

Elsőként arra kérünk, add meg a személyes adataidat. Olyan telefonszámot írj be, melyen el tudunk érni a kért időpontban.

2.

Gondold át, hogy mikor lenne neked a legalkalmasabb, hogy felhívjunk és megbeszéljük a továbbiakat.

3.

Ne maradj le híreinkről: kérd INGYENES leveleinket a fogszabályozással, szájhigiéniával kapcsolatos akciókkal, tippekkel!

4.

Segíts nekünk azzal, hogy pár mondatban leírod a mosolyoddal, fogaiddal kapcsolatos gondjaidat, amire megoldást szeretnél. Így mi is felkészültebbek leszünk, amikor felhívunk.

5.

A “VISSZAHÍVÁST KÉREK” gombra kattintással elfogadod az ÁSZF-ünket és tudomásul veszed az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Éld meg az élet minden pillanatát gátlások nélkül

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.