Nyelv felöli fogszabályozó

Válassz személyre szabott belső fogszabályozó kezeléseink közül, kérj most időpontot!

EVOLUTION SLT™

Stúdiónkban az EVOLUTION SLT™ Lingual Bracket rendszerét használjuk.

A rugalmas zárszerkezete lehetővé teszi lágy biológiai erők alkalmazását. Ez a kevésbé bonyolult kialakítás erős és hatékony kapcsot hoz létre, egyszerű nyitás és zárás funkcióval.
A rögzített készülék viselése sokak számára kellemetlen, mert látszik. Ez különösen olyan esetben, munkakörökben lehet gátló tényező, ahol elsődleges szempont a kinézet. Nagy örömmel kínálunk láthatatlan alternatívát: belső nyelv felőli egyedileg gyártott fogszabályozó.

 

Miben más a nyelv felöli Lingual fogszabályozó?

TELJESEN LÁTHATATLAN.

A legnagyobb és verhetetlen előnye a belső készüléknek, hogy kívülről teljesen láthatatlan.

LÁTHATÓ VÉGEREDMÉNY MÁR AZ ELSŐ PILLANATTÓL.

A legmodernebb technológia. Minden esetben elkészítik a kívánt végeredmény tervét digitálisan, ez alapján elkészülnek a végeredménynek megfelelő modellek. A kezelés megkezdése előtt lehetőség van megnézni, hogyan fest majd a végeredmény.

EGYEDILEG GYÁRTOTT BRACKETTEK ÉS FOGSZABÁYLOZÓ ÍVEK

A fogak belső, nyelv felőli felszíne igen nagy anatómiai változatosságot mutat. Ez azért fontos, mert amíg a külső készülékek egy meghatározott standard szerint előre gyártottak, a belső készülékek esetén a bracketteket minden esetre egyedileg gyártják annak érekében, hogy tökéletes illeszkedjen a fogak felszínére. Hasonlóan az fogszabályozó íveket is egyedileg gyártják, hajlítják az előre vizualizált végeredmény alapján.

ÖNLIGÍROZÓ TECHNIKA

Az EVOLUTION SLT™ Lingual Bracket önligírozó. A külső aktív önligírozó készülékekhez (link) hasonlóan használjuk az önligírozó techológia összes specifikus adottságát: az fogszabályozó ívet a beépített zár rögzíti a bracketben, lágy és folyamatos erőleadás, kényelmesebb viselet, fájdalommentes, könnyebben tisztítható, rövidebb kezelési kontrollok, ezáltal rövidebb a fogorvosi székben töltött idő. 🙂 A digitális kezelési tervet a fogkról vett lenyomat, az arcról és mosolyról készült fotók és röntgenfelvételek alapján állítják össze. Ez a digitális modell bemutatja azon mozgások sorozatát, melyeken végig fognak haladni a fogak a kezelés során.

KISSEBB A FOGSZUVASODÁS ÉS AZ ÚN. FEHÉR FOLTOK MEGJELENÉSÉNEK ESÉLYE

A rögzített fogszabályozó viselése nagyon szigorú szájhigiénét követel. Amenyiben nem sikerül tökéletesen tisztán tartani a készüléket és a fogakat azok felszínén a brackettek mellett sajnos igen gyakran megjelennek fehér foltok ( White Spot Lesions WSL). Ezekre a területekre a zománc demineralizációja jellemző, önmagukban még nem nevezhetjük szuvasodásnak, viszont ezek talaján már sokkal könnyebben kialakulnak a szuvas folyamatok. Kutatások szerint a “ fehér foltok” előfordulása külső fogszabályozót viselők körében 13% - 75% között mozog. Egyedileg gyártott lingvál készülékeknél ez az arány 5-ször kisebb. A fogak belső felszínén megjelenő fehér foltok súlyossága 10-szer kisebbnek bizonyult. Az eddigi tudományos bizonyítékok alapján a teljesen személyre szabott lingvál készülékek alacsony kockázatú csoportba tartoznak a fehér foltok megjelenését illetően.

PRECÍZ, SPECIÁLIS FELHELYEZÉS

A kezelés szempontjából elengedhetetlen a brackettek, tappancsok egzakt felragasztása a fogakra. A belső fogszabáylozó esetén minden egyes fogra készítenek egy egyedi ún. átvivő sapkát, aminek segítségével pontosan a tervezett helyre ragasztható a bracket, sőt a kezelés során bármikor visszaragasztható a tökéletes pozícióba.

Milyen esetekben alkalmazzuk?

A nyelv felőli készülék lehetősége minden olyan esetben felmerül, amikor a kezelési eszközünk a rögzített fogszabályozó készülék. Számos tényező befolyásolja, hogy melyiket milyen esetben ajánljuk, alkalmazzuk. Kezelési filozófiám, hogy a „megfelelő eszköz a megfelelő feladathoz” kiválasztása minimalizálja a kezelési időt és maximalizálja a kezelés eredményét. A lényeg az, hogy a fogszabályozó rendszereket mindig az adott fogazati eltérés alapján válaszjuk meg.

Néhány tényező, amely befolyásolja ezt a döntést:

 • A páciens célja és preferenciái
 • A fogazati eltérés jellemzői
 • A fogak torlódásának mértéke
 • Mélyharapás
 • Keresztharapás

Kinek ajánljuk?

 • Ha elsődleges szempont a kinézet.
 • Ha a tökéletesen láthatatlan megoldást keresed.
 • Ha munaköröd, beosztásod “nem engedi” a hagyományos készülék viselését, vagy csak egyszerűen nem szeretnéd mindenki tudtára hozni, hogy fogszabályozót viselsz.
 • Ha szereted a hightech megoldásokat.
 • Ha kompromiszzum mentes , igényes megoldást keresel.
  Ha szereted a te igényeidre szabni a dolgokat.
 • Ha a külvilágnak csak a gyönyörű eredményt szeretnéd megmutatni, a készülék viselése
  a te titkod marad.

Fogszabályozó kezelés menete

A sikeres és leggyorsabb fogszabályzó kezelések kulcsa az alapos diagnózis és részletes
kezelési terv. A legmodernebb eszközökkel és technológiákkal dolgozunk, így a fogszabályozás nálunk tényleg csak minimális kellemetlenséggel jár. Mind a kezelési, mind a fogorvosi székben töltött idő olyan rövid, amilyen csak lehet.

Az életreszóló befektetés

A mosolyod az egyik első fizikai jellemző, amelyet mások látnak. Egy gyönyörű mosoly azt üzeni a külvilágnak, hogy igényesen törődsz magaddal.

Milyen volt az együtt töltött idő?

Pácienseink visszajelzései:

Ne habozz Te is belevágni a fogszabályozásba! Nézz szét portfóliónkban.

Szakorvosod:

Dr. Kovács Sarolta fogszabályozó szakorvos

Az orvos és a beteg közti bizalmi kapcsolat az
igazi titkos összetevője egy akár 1-1,5 évig is
tartó, sikeres kezelésnek. Gondos tervezéssel
mindent megteszünk azért, hogy a lehető
legrövidebb idő alatt a legeredményesebb
változást érjük el.
Kezelésről-kezelésre haladva egyre szépül majd a mosolyod, így alig várod majd a következő
alkalmat, hogy újra ellátogass hozzánk!

Tájékozódj tovább legfrissebb blogcikkeinkből

Kérj időpontot személyes konzultációra

Csak egy üzenet vagy telefonhívás, és mindent megbeszélünk.

Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal

Add meg a nevedet és a telefonszámodat, hogy felhívhassunk

Jelöld meg, hogy mikor hívhatunk

Válaszd ki a napot és az időpontot, amikor nyugodtan beszélhetünk

Készen is vagy, várd a hívásunkat

Hamarosan megkapsz minden segítséget, hogy önfeledten mosolyogj

Bejelentkezés

1.

Elsőként arra kérünk, add meg a személyes adataidat. Olyan telefonszámot írj be, melyen el tudunk érni a kért időpontban.

2.

Gondold át, hogy mikor lenne neked a legalkalmasabb, hogy felhívjunk és megbeszéljük a továbbiakat.

3.

Ne maradj le híreinkről: kérd INGYENES leveleinket a fogszabályozással, szájhigiéniával kapcsolatos akciókkal, tippekkel!

4.

Segíts nekünk azzal, hogy pár mondatban leírod a mosolyoddal, fogaiddal kapcsolatos gondjaidat, amire megoldást szeretnél. Így mi is felkészültebbek leszünk, amikor felhívunk.

5.

A “VISSZAHÍVÁST KÉREK” gombra kattintással elfogadod az ÁSZF-ünket és tudomásul veszed az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Éld meg az élet minden pillanatát gátlások nélkül

Árlista letöltése

Kérlek add meg, milyen e-mail címre küldhetjük az árainkat.